Daloc ook getest, gecertificeerd en gecontroleerd

Classificaties

Onze deuren zijn als set met kozijn, dorpel en meerpuntssluiting getest en gecertificeerd. De productie is periodiek gecontroleerd. En de classificaties op het gebied van brand, brandgas, geluid en inbraakveiligheid zijn hoog.

Geclassificeerd met betrekking tot inbraak, brand en geluid

Hoe moeilijk een deur te forceren is, wordt vaak uitgedrukt in weerstandsklassen. Onze deursets halen klasse RC3 (SKG3/WK3). Dit betekent dat onze deur niet alleen langer bestand is tegen inbraken, maar ook tegen zwaarder gereedschap als een breekijzer is opgewassen. Verder zijn Daloc-deuren getest, gecertificeerd en gecontroleerd voor weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag (WBDBO), brandgasdichtheid en geluiddemping.

 

Download Classificaties »

 

Weerstandsklasse tegen inbraak

Weerstandsklasse tegen inbraak

De deuren van Daloc zijn Resistance Class 3 conform de Europese veiligheidsstandaard EN 1627. Daloc Veiligheidsdeur S43 en Y43 zijn tevens SKG/KOMO gecertificeerd volgens de Nederlandse veiligheidsstandaard SKG3 NEN 5096 + EN 1627.

Toelichting weerstandsklasse 3
Waar weerstandsklasse 2 (PKVW) enkel bescherming biedt tegen gereedschap als bijvoorbeeld een schroevendraaier voor 3 minuten zijn Daloc deuren bestand tegen een inbraakpoging gedurende 20 min. waarvan de effectieve inbraaktijd met gereedschap, zoals koevoet (710 mm), breekijzers, schroevendraaiers enz., 5 min. bedraagt. (Een inbreker is namelijk niet in staat een deur 20 minuten actief te bewerken, maar moet rusten.) Daloc deuren bieden zeer goede bescherming tegen een normale inbreker die niet veel groot gereedschap kan meenemen, niet te lang bezig kan zijn of niet te veel lawaai kan maken. Een ideale balans waarbij inbrekers niet binnenkomen maar hulpdiensten nog wel.
Brandgasdichtheid (rookdichtheid)

Brandgasdichtheid (rookdichtheid)

In geval van brand overlijden de meeste mensen door het inademen van schadelijke rook. Onze deur is één van de weinige die brandgasdicht is conform een Europese classificering. Brandgasdichtheid S is het vermogen om lekkage van brandgas of rook van de ene naar de andere kant van de deur terug te brengen. Voor klasse S200 bedraagt de rooktemperatuur 200°C en het drukverschil 50 Pa.
Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag

Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag

Daloc brandwerende deuren S43 en Y43 van Daloc zijn als set inclusief kozijnen, dorpel en meerpuntssluiting goedgekeurd door Efectis volgens de Nederlandse brandklasse EW30, 30 minuten NEN 6069:2005. Hiermee zijn ze dus 30 minuten brandwerend van beide zijden en bieden ze een goede bescherming om vluchten mogelijk te maken.
Geluidsreductie

Geluidsreductie

De geteste geluidsreductie voor Daloc deuren is 38dB, 43dB of 50dB. Deze waarde is in praktijk getest op setniveau, dus als combinatie van deur en kozijn. Deze is uiteraard reëler en hoger dan enkel een waarde op deurbladniveau.

Een geluidsreductie betekent in de praktijk:
28dB – een normaal gesprek is te horen en te verstaan.
38dB – een normaal gesprek is niet te verstaan, maar wèl te horen op momenten dat harder wordt gesproken.
43dB – een gesprek is niet te verstaan, maar roepen en schreeuwen is enigszins te horen.
48dB – een gesprek is niet te verstaan en roepen en schreeuwen is niet te horen.

Brochure downloaden

Lees in alle rust.

Hier vindt u alles wat u moet weten over Daloc deuren.

Download brochure over Daloc Veiligheidsdeur»