Elk detail van een Daloc-deur heeft zijn functie.

Als je deuren produceert die het verschil maken, laat je geen enkel detail aan het toeval over. Succes vereist kennis, inspiratie, precisie en toewijding. En aandacht voor details. Want je kunt geen compromissen sluiten als je deuren wilt maken die bescherming moeten bieden in geval van nood.

Als je iets doet, moet je het goed doen

Daloc werd in 1942 opgericht door John W. Johansson, die altijd zei: 'Als je iets doet, moet je het goed doen.'

Dit motto vergezelt ons sindsdien. We bieden veiligheid en creëren welzijn. Elke dag worden mensen in Scandinavië begroet door onze deuren – thuis, op school, op het werk en in hun vrije tijd.

Er is geen binnendoortje naar de perfecte deur.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om een deur te maken. Maar een deur maken die bijvoorbeeld een brand kan weerstaan, is uiterst ingewikkeld. En een brandwerende deur maken die geen vlammen, brandgassen of lawaai en geuren doorlaat, is nog moeilijker. Het wordt echt veeleisend wanneer één en dezelfde deur dit alles moet doen en ook nog eens inbrekers buiten moet houden.

Waarom is de perfecte deur dan zo ingewikkeld om te maken? Dit komt omdat elke eigenschap die een deur moet bezitten de andere eigenschappen beïnvloedt. Vaak versterken ze elkaar niet, maar zijn ze zelfs met elkaar in tegenspraak. Geluidwerendheid en brandwerendheid vereisen bijvoorbeeld totaal verschillende oplossingen.

Branddeur na 153 minuten in de oven
Carmine bevestigingen voor Daloc deuren
Stucco-gebreide Daloc Frame wit
Verstelbare eindplaat
Snijd Daloc-deur
Daloc deur met U-waarde
Wit stalen frame van Daloc
Stalen frame met Daloc framehuls
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
/9
We testen onze deuren op brandveiligheid. Want bij brand is de druk op de deur en de onderdelen ervan enorm.
We letten op elk klein detail omdat we weten dat het een groot verschil maakt.
Onze deuren zijn mechanisch verbonden en niet gelast. Dat is beter voor het milieu, bespaart materiaal en energie, en het productieproces is schoner en zuiniger.
We vervaardigen onze kozijnen van hoogwaardig staal met een geïntegreerde en verstelbare sluitplaat.
Sinds het midden van de jaren 1980 produceren wij onze deuren met afgeschuinde aanslagsponningen en verborgen plaatranden.
We weten dat verschillende behoeften verschillende gedetailleerde oplossingen vereisen.
Wij leveren onze stalen kozijnen af fabriek al geïsoleerd met steenwol en met ingevoegde kierdichting.
Onze kozijnen hebben een praktisch en handig montagesysteem, waarbij de kozijnen door verstelbare montagehulzen aan de wand worden verankerd. Dit geeft u de flexibiliteit om het montagemoment van de deuren en kozijnen zelf te bepalen.
Wij waren de eersten die deuren gingen spuiten met verf op waterbasis. Milieuvriendelijker dan andere verftechnieken.

Het zijn de details die het verschil maken

Een goede deur is meer dan een rechthoek die een gat in een muur vult. Deuren moeten mensen en bezittingen beschermen en jaar na jaar betrouwbaar en vlekkeloos functioneren. Deze vraag vereist innovatieve oplossingen en oog voor de details die soms onbeduidend lijken maar vaak een belangrijk verschil maken.

We blijven onze producten en productiemethoden voortdurend ontwikkelen, omdat we weten dat het de kleine details zijn die het grote verschil maken. Dit geldt voor alles wat we doen. Elk detail is zorgvuldig gepland en getest om jarenlang bestand te zijn tegen dagelijkse slijtage. Zodat uw deur als het erop aankomt beschermt wanneer nodig.

5 vragen aan Henrik Rosing, Product Director bij Daloc.

Voor de leek ziet een deur er betrekkelijk eenvoudig uit. Maar Henrik Rosing weet wat er nodig is om een deur te ontwikkelen die aan alle eisen voldoet. En dat is allesbehalve eenvoudig.

Deuren maken? Hoe moeilijk kan het zijn?

– High-tech is ook aanwezig in low-tech. Deuren zijn in feite moeilijk te maken, ook al zien ze er eenvoudig uit. Er zijn bijvoorbeeld wettelijke voorschriften inzake brand-, rook- en geluidwerendheid. En de eisen verschillen, afhankelijk van waar de deuren worden gebruikt. Het is complex, maar we gaan de uitdaging aan.

– Bovendien zijn er allerlei normen waaraan moet worden voldaan en waarmee rekening moet worden gehouden, bijvoorbeeld voor inbraakwerendheid, luchtdichtheid of U-waarde.

Waar is Daloc bijzonder goed in?

– Wij zijn goed in het produceren van deuren die op meerdere gebieden tegelijk goed presteren. Neem bijvoorbeeld brandwerendheid. Hier moeten de warmtebruggen worden onderbroken zonder al te veel plaatwerk te gebruiken. Voor inbraakwerendheid geldt daarentegen: hoe meer plaatwerk, hoe beter. En als je het geluid wilt verminderen, moeten bepaalde materialen en vormen indien mogelijk niet worden gebruikt.

– Dit alles combineren in één deur tegen een aantrekkelijke prijs is een grote uitdaging. Maar we zijn bijzonder goed in het combineren van in feite tegenstrijdige eisen.

Hoe gaat u te werk bij het ontwikkelen van een deur?

– Daloc heeft een ontwikkelingscentrum met veel ervaren ingenieurs die nieuwe deuren ontwikkelen en prototypes bouwen en testen. Een nieuwe deur vervaardigen is een langdurig proces. Want in de eerste plaats moet het ontwerp zo zijn, dat het efficiënt kan worden vervaardigd en geproduceerd. En ten tweede moet het uitgebreid worden getest om er zeker van te zijn dat het gegarandeerd aan alle eisen voldoet.

– Voordat de deur vervolgens wordt gecertificeerd en in productie gaat, moeten talrijke tests worden uitgevoerd met betrekking tot inbraak-, geluid-, brand- en rookwerendheid. En natuurlijk moet hij er ook goed uitzien.

Hoe belangrijk zijn de details?

– Het zijn de kleine details die het verschil maken. En dat is ook diepgeworteld in ons bedrijf. Wat we doen, willen we ook goed doen. Het moet waarde hebben. Een detail waar niemand aan denkt, maar dat een groot verschil maakt, is dat wij onze kozijnen al in de fabriek isoleren met steenwol. Zo zorgen we ervoor dat het kozijn goed geïsoleerd is en tegelijkertijd wordt onze klanten veel werk bespaart, omdat zij het kozijn niet meer zelf hoeven te isoleren. 

– Bovendien hebben wij het lassen vervangen door mechanisch verbinden (clinchen), wat vele voordelen heeft.  Clinchen is beter voor het milieu omdat we materiaal en energie besparen. En bovendien is de productie schoner en zuiniger omdat we geen energie-intensief laswerk hoeven te doen. Een ander voordeel is dat de textuur van de oppervlakken niet wordt aangetast. 

– Zo is het met alles wat we doen. Elk detail is belangrijk. En dat is belangrijk voor ons. Alles moet duurzaam zijn. Simpel gezegd: een goed product.

Welke innovaties mag Daloc op haar conto schrijven?

– In de jaren 1980 ontketenden we een revolutie op de deurenmarkt. Met een stalen deur die zo'n hoge kwaliteit had dat hij ook geschikt was voor woonomgevingen. Een ontwerp dat vandaag de dag nog steeds de maatstaf is voor het uiterlijk van stalen deuren.

– Een andere innovatie was het stalen kozijn zo te ontwikkelen, dat de kierdichting in een groef kon worden geplaatst in plaats van te worden gelijmd. Een ander voorbeeld is het bevestigingssysteem van de kozijnen, dat bestaat uit verstelbare montagehulzen. Hierdoor kan het kozijn ook na de installatie gemakkelijk worden uitgelijnd of verwijderd.

– Verder waren wij de eersten in de branche die verf op waterbasis gebruikten voor onze deuren, omdat dat beter is voor het milieu. Maar er zijn veel meer voorbeelden.

Het design, daar komt het op aan.

Bij Daloc weten we dat de functie van een deur van levensbelang kan zijn. Maar we weten ook dat design een grote rol speelt.  Deuren moeten gewoon passen bij de visie van de architect en het ontwerp van het gebouw.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
/5
Oude deur en nieuwe Daloc veiligheidsdeur.

Grote verscheidenheid voor elke behoefte

Onze deuren zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen zoals staal of roestvrij staal, geverfd of gelamineerd. Of u nu de deuren van een bestaand woongebouw wilt vervangen of moderne nieuwbouw plant, bij Daloc vindt u deuren die precies aan uw eisen voldoen.