Waarom een veiligheidsdeur van Daloc?

Een voordeur van Daloc verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook het comfort en de leefkwaliteit in uw woning. Dankzij de verhoogde inbraak-, brand-, rook- en geluidwerendheid bieden onze deuren een uitgebreide bescherming voor uw appartement. In geval van brand zijn ze ten minste 30 minuten bestand tegen vuur en giftige rook en kunnen ze dus levens redden. Dankzij de stabiele constructie en inbraakwerendheidsklasse 3 (RC3) beschermt een voordeur van Daloc ook uw bezittingen en maakt deze inbrekers het leven zuur.

Vertrouwen is goed. Controle is beter.

Wanneer u een voordeur of woningtoegangsdeur aanschaft voor uw appartement, moet u zorgvuldig nagaan of de deur gecertificeerd is volgens de wettelijke (bouw)eisen en of er bij de fabrikant productiecontroles worden uitgevoerd.

Voor Daloc is het vanzelfsprekend om onze deuren te certificeren en jaarlijkse productiecontroles uit te voeren door onafhankelijke keuringsinstanties. Dit betekent dat de keuringsinstanties zonder voorafgaande kennisgeving steekproeven nemen en controleren of de geproduceerde deuren voldoen aan het gecertificeerde model.

Als klant of opdrachtgever van Daloc kunt u erop vertrouwen dat onze deuren altijd voldoen aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsnormen Want onze deuren moeten immers in geval van nood levens redden. Bij brand beschermt een Daloc veiligheidsdeur niet alleen uw leven en dat van uw gezin, maar ook dat van uw buren.

Persoon zet een merkteken op de deur

Een deur die moeilijk open te breken is.

De inbraakwerendheid van een deur wordt ingedeeld in verschillende weerstandsklassen (RC) overeenkomstig NEN 5096 (EN1627). Hoe hoger de weerstandsklasse (RC) van een deur, hoe langer deze bestand is tegen een inbraakpoging. De hoogte van de weerstandsklasse bepaalt ook met welk gereedschap de test is uitgevoerd. Dus hoe hoger de weerstandsklasse hoe zwaarder het gereedschap is dat tijdens de test wordt gebruikt.

NEN 5096 Weerstandsklasse 2 (EN 1627 RC2):

Tijd: Totale testtijd* 15 min waarvan effectieve aanvalstijd 3 min.
Motivatie: Gelegenheidsinbrekers waarvan wordt verwacht dat ze proberen in te breken door simpelweg te knoeien.
Gereedschap: Aanval met kleiner gereedschap zoals schroevendraaiers (365 mm), hamer (145 g), knijptang, enz. Als u hier een koevoet zou gebruiken die vergelijkbaar is met die in de weerstandsklasse 3 test, zie hieronder, breekt u binnen enkele seconden een weerstandsklasse 2 deur open.

NEN 5096 Weerstandsklasse 3 (EN 1627 RC3):          

Tijd: Totale testtijd* 20 min, waarvan effectieve aanvalstijd 5 min.
Motivatie: Gelegenheids- en ervaren inbrekers waarvan wordt verwacht dat ze proberen in te breken met meer kracht.
Gereedschap: Aanval met verschillende schroevendraaiers, zwaardere hamer en koevoeten (710 mm) naast het gereedschap volgens RC2.

*Het onderscheid tussen totale tijd en aanvalstijd in NEN 5096 (SS-EN 1627) geeft de proefpersoon de mogelijkheid om een pauze te nemen om uit te rusten en na te denken over de volgende stap van de test.

Slecht nieuws voor inbrekers.

De stevige stalen constructie en het gebruik van hoogwaardige materialen van Daloc veiligheidsdeuren maken het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om via de woningtoegangsdeur van Daloc in te breken. Want samen met het meerpuntsslot voorzien van stalen haken en pennen en dievenklauwen aan de achterkant zijn deurblad en kozijn op maar liefst twaalf punten met elkaar verbonden.

Inbraak pictogram

Een Daloc veiligheidsdeur beschermt tegen gevaarlijke rook.

Bij brand zijn rook en giftige dampen vaak gevaarlijker dan de vlammen zelf. Bij een brand lopen de meeste mensen geen letsel op door het vuur, maar door het inademen van giftige rook. Daloc veiligheidsdeuren zijn rookwerend en bieden in geval van brand cruciale bescherming tegen giftige rook.

Onze veiligheidsdeuren voldoen aan alle eisen.

Daloc-deuren zijn door RISE, Research Institutes of Sweden AB gecertificeerd voor zowel de Sa als de S200 rookwerendheidsklasse. De rookwerendheidsclassificatie S geeft aan dat de deur dicht is en de verspreiding van rookgassen voorkomt. Veiligheidsdeuren van klasse Sa houden rook tegen bij een temperatuur van 20 °C en een drukverschil van 25 Pa. Daloc veiligheidsdeuren van klasse S200, zijn zelfs bestand tegen een rooktemperatuur van 200 °C en een drukverschil van 50 Pa, ook bij hogere geluidsweringen van bijvoorbeeld 50dB.

Icoon voor brandgas

Brandbeveiliging – 30 minuten die levens redden.

Onze veiligheidsdeuren zijn zo stevig geconstrueerd dat ze zelfs onder extreme omstandigheden hun beschermende eigenschappen behouden. Het deurblad en het kozijn zijn gemaakt van hoogwaardig staal, geïsoleerd met steenwol en van binnenuit versterkt. Dit betekent dat de deur ook bij brand vormvast blijft en gedurende 30 of 60 minuten bestand is tegen temperaturen van meer dan 900˚C. Kostbare tijd om levens te redden en bezittingen veilig te stellen.

Onze veiligheidsdeuren voldoen aan alle eisen.

Daloc veiligheidsdeuren zijn CE-gecertificeerd voor brandwering EW30 of EW60 volgens EN 16034 door RISE Research Institute of Sweden AB.

Daloc deuren zijn geluidwerend.

Veel mensen hebben last van lawaai, tocht, sigarettenrook en andere nare luchtjes uit het trappenhuis en denken vaak dat dit komt door dunne muren of slechte isolatie. Wat ze niet beseffen is dat de problemen vaak met een goede deur verholpen kunnen worden. Een veiligheidsdeur van Daloc beschermt niet alleen tegen inbraak en brand. Het elimineert ook storende elementen uit het trappenhuis, waardoor een stiller, comfortabeler huis ontstaat.

U hoort het verschil direct.

Wanneer u overstapt op een Daloc veiligheidsdeur hoort u direct het verschil. Of liever gezegd, u hoort helemaal niets. Deuren van Daloc zijn geluidwerend en zorgen voor rust en een aangename sfeer in de woning.

Geluid icoon

Onze deuren doen wat ze beloven, hun hele leven lang.

Daloc deuren worden met de hoogst mogelijke precisie op de modernste machines geproduceerd. We laten niets aan het toeval over kwaliteit staat voorop. Alle materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en de sterke stalen constructie maakt de deur- kozijncombinatie uiterst vormvast. Zo krijgt u een deur die een leven lang meegaat zonder zijn beschermende eigenschappen te verliezen. De deur moet immers niet alleen nu comfort en veiligheid bieden, maar ook nog over tientallen jaren.

Stalen deuren zijn vormvast en trekken niet krom. Zo ontstaan er geen ongewenste kieren en spleten tussen deurblad en kozijn geluid, tocht en ongewenste geuren kunnen de woning zo niet binnendringen.

Vormvastheid is ook cruciaal voor de brand- en rookveiligheid. Een slecht geconstrueerde deur- kozijn combinatie kan namelijk bij hoge temperaturen vervormen, waardoor rook en vlammen de woning kunnen binnendringen. Een woningtoegangsdeur van Daloc daarentegen geeft zekerheid en behoud zijn beschermende eigenschappen bij brand zelfs onder extreme omstandigheden.

Vraag uw gratis offerte aan.

Bent u geïnteresseerd in een Daloc veiligheidsdeur? Wij sturen u graag een vrijblijvende offerte. 

Neem contact met ons op.

Heeft u een kostenraming nodig voor uw renovatie- of nieuwbouwproject? Of wilt u weten hoe u uw woningtoegangsdeur kunt vervangen door een Daloc veiligheidsdeur?